Beauty

Ulei de cocos- Beneficii pentru ten si par

January 25, 2018

Ulei de cocos: Sunt sigură că nu doar eu folosesc ulei de cocos atât pentru îngrijirea părului, cât și pentru ten. În același timp sunt sper convinsă că nu toate persoanele cunosc destul de multe informații despre uleiul de cocos.

Uleiul de cocos este potrivit atât pentru ten, cât și ca scrub pentru corp, balsam de buze sau chiar pe post de cremă de ras. Totodată, uleiul de cocos reprezintă și un remediu împotriva vergeturilor. Până de curând eu nu cunoșteam toate aceste informații. Voi da?

Indiferent că alegem să folosim uleiul de cocos pentru păr sau pentru ten, important este să alegem un produs de calitate. Eu am ales un ulei de cocos virgin, nehidrogenat, obținut prin presare la rece din nuci de cocos. Am optat pentru un produs BIO, din dorința de a beneficia de toate proprietățile acestuia.

De știut!

Folosirea necorespunzătoare a uleiului sau utilizarea acestuia  în exces poate duce atât la încărcarea firelor de păr, cât și la un aspect neîngrijit al părului.

Uleiul de cocos acționează în timp și este nevoie de răbdare  pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. În ceea ce privește aspectul părului, cel mai probabil se va observa o îmbunătățire încă de la prima utilizare. Acest lucru diferă în funcție de gradul de deteriorare al părului.

Ulei de cocos-  beneficii pentru păr- vârfuri deteriorate

Știm destul de bine că utilizarea în exces a uscătorului sau a plăcii de păr poate duce la deteriorarea acestora. Uleiul de cocos conține proteine asemănătoare cu cele din firul de păr. Tocmai de aceea proteinele pot fi înlocuite, iar aspectul sănătos și strălucitor poate apărea pe părul nostru. Totodată, uleiul de cocos asigură un păr hidratat și previne deteriorarea acestuia.

Mod de aplicare a uleiului de cocos pe vârfuri

Având în vedere tipul de ulei de cocos pe care eu îl folosesc, primul pas este acela de a încălzi puțin produsul. Pasul următor este de a îl aplica pe vârfuri. De obicei, las să acționeze aproximativ o oră, după care spăl părul foarte bine. Dacă observ că părul este foarte deteriorat, folosesc uleiul de două ori pe săptămână.

Ulei de cocos : Beneficii pentru față

Uleiul de cocos poate fi folosit fără probleme pentru a ne demachia tenul. Întreg procesul este unul foarte simplu. Nu ne rămâne de făcut decât să aplicăm puțin ulei pe ten, mai exact pe zonele unde avem nevoie. Folosind o dischetă demachiantă se șterge produsul de pe față și bineînțeles și machiajul. În cazul în care avem tenul mixt, pe post de demachiant, uleiul de cocos nu poate fi folosit pe zonele cu probleme.

*

Vi s-a întâmplat vreodată să nu vă dați seama că, spre exemplu, crema hidratantă s-a terminat? Mie da, de multe ori. Până în momentul în care vă veți achiziționa o nouă cremă hidratantă, puteți folosi fără probleme uleiul de cocos. Astfel, se poate aplica chiar și pe tenul umed. Folosind ulei de cocos în jurul zonei ochilor, prevenim apariția ridurilor și reducem pungile de sub ochi.

Pentru că tot vorbim despre ten, cu ajutorul uleiului de cocos putem aplica o mască facială. Nu ne rămâne de făcut decât să amestecăm uleiul cu anumite ingrediente naturale.

*

Am descoperit două idei de tratamente care pot fi realizate cu ușurință acasă. Până în acest moment nu le-am încercat, însă urmează, deoarece sunt atât de curioasă să văd rezultatele. Voi aveți vreo rețetă minune care conține ulei de cocos?

  1. Tratamentul cu ulei de cocos pentru păr deteriorat

Tratamentul aplicat pe păr trebuie lăsat în jur de o oră, pentru a acționa. În tot acest timp, se recomandă să se utilizeze o cască pentru duș. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie:

-două lingurițe de ulei de cocos;

-douăzeci de picături de ulei de vitamina E;

-un galbenuș;

-zece picături de suc de lămâie;

-o linguriță de iaurt gras;

-o linguriță de miere.

      2.Tratament cu ulei de cocos pentru un păr cât mai strălucitor

Toate ingredientele de mai sus trebuie amestecate cât mai bine. Se aplică pe păr și se lasă să acționeze o oră, după care se clătește foarte bine. Rezultatul? Păr mai strălucitor. Pentru acest tratament avem  nevoie de:

-două linguri ulei de cocos;

-un castravete ras;

-o lingură cu miere;

-un galbenuș;

-sucul de la o jumatate de lămâie;

-o lingură de ulei extravirgin de măsline.

 

Sunt extrem de curioasă să aflu dacă ați încercat până acum uleiul de cocos pentru părul vostru sau ten.

 

 

Facebook Comments

Only registered users can comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord