Reteta: clătite delicioase cu cereale integrale de ovăz Cheerios
A spus cineva „clătite”?
Micul dejun, cel mai bun început de zi pentru tine și familia ta! Un mic dejun echilibrat, savurat alături de cei dragi, este cl mai bun început de zi pentru tine și familia ta.
Știm cu toți că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Tocmai de aceea, alimentele pe care le consumăm trebuie să fie atent alese, pentru ca ele să ne asigure energia de peste zi. Cerealele sunt făcute în principal din grâne, care nu doar că au un gust minunat dar, când sunt mâncate cu lapte sau iaurt, ne oferă o gamă largă de nutrienți, cum ar fi carbohidrați, proteine, grăsimi, zaharuri, fibre, dar și vitamine și minerale.
Nestle Cheerios OVĂZ aduc împreună întreaga familie în jurul unui castron de cereale gustoase și hrănitoare, ca să te bucur de beneficiile ovăzului în fiecare dimineață.
Nestle Cherioos OVĂZ sau Cherioos OVĂZ MĂR și SCORȚIȘOARĂ reprezintă o importantă sursă de fribră și oferă combinația potrivită de gust și beneficii.
Cerealele Cheerios se pot combina cu diferite tipuri de lapte sau alternative pe bază de plante, iaurt, miere, seminșe sau fructe pe gustul fiecărui membru al familiei, chiar și al celor care preferă un gust mai pușin dulce.
Nu conțin arome artificiale sau ulei de palmier și nu necesită timp de hidratare.
Mini-Clătite cu cereale CHEERIOS OVĂZ
Ingrediente clătite:
-0,75 ceașcă cereale CHEERIOS OVĂZ
-160 grame făină
-2 lingurițe praf de copt
-1 linguriță de sare
-300 ml lapte
-2 ouă, ușor bătute
-2 linguri sirop de agave
Ingrediente (pentru ornat, după bunul plac)
-sirop de arțar
-extra cereale
-fructe proaspete
Mod de preparare:
- Încălzește tigaia la foc mediu la 180 grade Celsius. Dacă este nevoie, poți adăuga puțin ulei.
- Așează cele trei sferturi de ceașcă de cereale în robotul de bucătărie și macină-le până când devin o pudră fină.
- Într-un bol de mărime medie, amestecă bine pudra de cereale, făina normală, praful de copt și sarea.
- Adaugă laptele, ouăle și siropul de agave, amestecă bine cu furculița (este normal ca aluatul să nu fie perfect omogen).
- Pentru fiecare clătită, toarnă o lingură mare de compoziție pe tigaia încinsă.
- Sunt gata atunci când marginile sunt uscate.
- Întoarce și lasă partea cealaltă pe foc până când devine aurie.
- Punând deasupra cele enumerate mai sus, vei savura niște clătite excepționale!
POFTĂ BUNĂ!
Eu am ales să fac clătitele clasice, însă abia aștept la finalul acesta de săptămână să încerc rețeta de mai sus! Rețeta este una simplă, ușor de făcut și nu pot decât să vă asigur că adăugând cerealele gustul va fi nemaipomenit! Nu îmi rămâne decât să vă urez mult spor în bucătărie!
Mă găsiți pe Instagram, AICI