Looks

Octombrie. Liniste. Fericire

October 17, 2017

Dimineata a inceput putin dupa ora 10:00, iar eu ma simt putin vinovata de acest lucru, pentru ca in ultima vreme o noua zi incepea pentru mine undeva la ora 07:00 dimineata. Pregatesc o cafea si imi dau seama cat de liniste este in jurul meu. Probabil ca toata lumea este plecata la ora asta, intr-o zi de miercuri, astfel ca nici vorba de aglomeratia din fata blocului, nici vorba de oameni nervosi in trafic sau rasete de copii. In ultima vreme, fiecare dimineata este diferita.

Sunt dimineti in care singurul gand este acela de a sta in casa intreaga zi, purtand cea mai calduroasa pijama, insa sunt si zile in care plec de acasa dimineata si mai ajung abia in momentul in care soarele nu se mai zareste pe cer. Sunt zile in care timpul alocat cafelei depaseste chiar si o jumatate de ora, insa sunt zile in care cafeaua este bauta in cel mult 10 minute. Zile in care pasesc cu pasi mici pe aleile acoperite cu frunze aramii ale parcului, insa sunt zile in care nu am deloc timp pentru o astfel de plimbare. Saptamana trecuta iti povesteam ca am reusit in ultima perioada sa privesc mai mult in jurul meu in timp ce ma plimb, iar de fiecare data cand observ ca ma grabesc, ma opresc si imi dau seama ca trebuie sa ma bucur de fiecare parc, fiecare cladire sau om care imi iese in cale.

Eram sigura ca puloverul va fi potrivit pentru sfarsitul lui octombrie, insa zambetul mi-a aparut imediat pe chip in momentul in care mi-am dat seama ca astazi urma sa fie o zi tare calduroasa. Obisnuita pana acum sa am dupa mine o esarfa groasa, oriunde as merge, astazi a fost una dintre putinele zile din ultime vreme in care am renuntat la geaca si la cizme. Sunt sigura ca aceste temperaturi vor lipsi in perioada urmatoare, motiv pentru care mi-am pus ghiozdanul in spate si am plecat cu pasi grabiti spre cel mai apropiat parc din apropierea casei.

Da, am spus pasi grabiti, asta dupa ce ti-am spus ca in ultima vreme profit de fiecare zi si incerc cat pot  de mult sa nu ma grabesc, insa nu se stie cand vom avea parte de inca o zi atat de calduroasa ca cea de astazi. Pasi marunti printe zecile de frunze, multe zambete si voie bune, zeci de copii care alergau fara griji in timp ce se auzea in departare fosnetul frunzelor. Spune-mi tu, ce poate fi mai frumos decat o asfel de zi, in care nu ai nicio grija, in care te bucuri de tot ce este in jurul tau? Intre timp cafeaua s-a terminat, iar in continuare iti voi mai lasa cateva poze surprinse intr-unul dintre parcurile care a devenit unul dintre preferatele mele.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord