Food

Migdale crude- Beneficii si idee de reteta- Sanovita

July 11, 2018

Sunt persoane care își încep dimineața cu o cana de cafea cu lapte. Alte persoane își încep dimineața cu un mic dejun bogat. Eu îmi încep fiecare zi cu 10 migdale pe care le consum pe stomacul gol.

Migdalele conțin o proporție mare de grăsimi care aduc reale beneficii pentru sănătatea noastră. Migdalele crude, în combinație cu fructele uscate sau alte nuci și semințe, pot fi o idee excelentă pentru prepararea unui mic dejun consistent și delicios, având la bază cerealele integrale. Fie că aleg să le combin cu ingredientele mai sus menționate, fie că mănânc 10 migdale pe stomacul gol, cert este că nu lipsesc din alimentația mea. Sunt delicioase și în același timp oferă multiple beneficii sănătății. Săptămâna trecută am primit un colet din partea SanoVita și am fost încântată când am văzut o pungă de migdale crude. Sunt preferatele mele, motiv pentru care am decis astăzi să vorbim despre ele.

*

Ați preparat vreodată pastă de migdale? Eu nu, însă am găsit o rețetă simplă pe ambalajul produsului și am de gând să o prepar. Iată ingredientele de care aveți nevoie și întreg procesul:

-5 linguri migdale;

-3 linguri suc de lămâie;

-3 inguri apă;

-1/2 cană ulei de măsline;

-2 felii de păine;

-1 ceapă mică;

½ linguriță sare

Se râșnesc migdalele, apoi se mixează cu sucul de lămâie, feliile de păine , înmuiate în apă, apoi stoarse, uleiul de măsline și sarea. Apoi se adaugă apa și uleiul puțin câte puțin, până se obține o cremă consistentă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt. După preferințe, se poate servi pe felii de ardei, ca aperitiv. Astfel, într-un timp scurt și un efort mic depus putem consuma un aperitiv sănătos și ușor de realizat.

*

5 dintre cele mai importante beneficii pe care le aduc migdalele:

-Migdalele au un conținut mare de fibre și proteine. Migdalele sunt bogate în vitamina E și conțin o cantitate mare de calciu.

-Consumate dimineața, pe stomacul gol, migdalele ajută la îmbogățirea memoriei. Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.

-Migdalele conțin grăsimi nesaturate care nu au colesterol. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol și, prin urmare, ajută la diminuarea numărului cazurilor de boli de inimă.

-10 migdale pe zi consumate echivalează cu o farfurie de spanac, având în vedere sursa importantă de fier. Acest lucru ajută atât la protecția, cât și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

-În cazul în care ținem un regim alimentar, migdalele pot fi consumate între mese, deoarece au un conținut optim de calorii.

 

Migdalele fac parte din alimentația voastră zilnică? Sunt curioasă să îmi spuneți dacă le-ați încercat până acum pe cele de la SanoVita. Sunt absolut delicioase și nu lipsesc niciodată din prima mea masă a fiecărei zile. Și pentru că v-am prezentat beneficiile acestor alimente, puteți citi și articolul în care veți găsi beneficiile uleiului de cocos.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord