Looks

De ce să alegi cursul „Design Pantofi” de la Atelierele ILBAH?

June 25, 2018

Atelierele ILBAH au dat startul unui curs cu o structură unică pe piața serviciilor de formare profesională din România. Cursul de Design de Pantofi este un curs lansat pentru toți  cei pasionați de crearea unui produs unic și autentic, care, după ore de muncă și finețe în executarea celor mai mici detalii, ia forma celui mai important accesoriu pe care îl poartă un om: încălțămintea.

Ideea unui atfel de Atelier inedit a prins contur și s-a concretizat într-un astfel de curs, dată fiind dorința foarte multor oameni de a învăța să construiască, de la A la Z, o pereche de încălțăminte care să transmită rafinament, stil, eleganță și unicitate. Fiindcă am identificat multe astfel de persoane ce dispun de îndemânare, talent, răbdare și…mult suflet, Atelierele ILBAH  au dat curs provocării care se numește Atelierul de Design de Pantofi.

Cursul de Design de Pantofi este structurat de așa manieră încât combină armonios partea teoretică cu cea practică. Cuprinde trei module ce pot fi parcurse împreună sau separat. După absolvirea fiecărui modul de curs, participantul va obține câte o diplomă acreditată, recunoscută în țară, dar și în străinătate.

Primul modul: Design Încălțăminte

Primul modul, cu o durată de 3 luni, va ajuta cursantul să învețe să creeze “design educat”.  La finalul modului, cursantul va face cunoștință cu mașina de cusut și va realiza prima pereche de pantofi (de bază).

Al doilea modul: Proiectare Încălțăminte

Al doilea modul, cu o durată de 6 luni, permite cursantului să realizeze tiparele produselor de încălțăminte. În plus, acesta va învăța care sunt pașii și regulile de care trebuie să țină cont în construirea acestor tipare și să descopere proprietățile materialelor, pentru ca, la final, să știe să croiască ansamblul superior al pantofului.

Al treilea modul: Tras –Tălpuit

Un al treilea modul, ultimul, are o durată de două luni. Reprezintă etapa în care cursantul   învață totul despre asamblarea și execuția propriu zisă a pantofului și finisarea detaliilor pentru a vorbi de un produs handmade de cea mai înaltă calitate.

Pentru că vorbim de un curs de lungă durată, Atelierele ILBAH pun la dispoziția participanților  trei variante, din care ei să poate alege, cu privire la desfășurarea Atelierului. Există varianta urmării cursului dimineața, after-work sau program de weekend!

Lectorii pentru pregătirea practică și teoretică a cursului de Design de Pantofi sunt specialiști în domeniu, oameni dedicați și pasionați de această ocupație, artizani în ceea ce fac și pentru care construcția unei perechi de încălțăminte înseamnă, de fapt, poveste. Fiindcă pantofii sunt  însuflețiți de cel care le-a dat viață. Sunt amprenta personalității unui om și dau viață unei ținute.

Scopul Atelierului de Design de Pantofi este acela de a încuraja cât mai mulți oameni să dea frâu liber imaginației, să își valorifice talentul și vocația, dar și să exploreze la maximum un segment de piață, unde nu mulți sunt cei care  mai rămas fideli acestei pasiuni:  acea de a construi manual, de la A la Z, perechea de pantofi perfectă. Dincolo de tot ce înseamnă produse în serie, lipsite de autenticitate, originalitate și amprenta personală a celui care le poartă.

Vă tentează să participați la un astfel de curs?  Accesând oricare dintre cele trei module, veți regăsi informații suplimentare care vă vor fi de ajutor pentru viitoarea alegere.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord