Beauty

Cum mi-a fost spart contul de Facebook ?

March 25, 2017

7

Articolul de astazi il scriam in urma cu doua saptamani, in ziua in care mi s-a spart contul de Facebook.Am ales sa il public mai tarziu, dupa ce toate lucrurile s-au mai linistit.

” Nu o sa  vorbesc despre ultimele produse achizitionate sau despre o anumita tinuta.Astazi o sa vorbesc despre ceea ce mi s-a intamplat in urma cu 4 zile, lucru la care nu m-am gandit niciodata pana acum.Scriu acest articol in speranta ca il va citi cat mai multa lume si ca va fi atenta cand va furniza anumite informatii . Am gasit conturi de instagram cu pozele mele,  o pagina de facebook cu numele si cateva poze incarcate de pe blog, insa nu m-am gandit niciodata ca va incerca cineva sa imi foloseasca identitatea, sa trimita mesaje in locul meu…

Eram in Bucuresti, plecata sa rezolv anumite lucruri cu facultatea si cazarea, pe punctul de a ma intoarce in Pitesti.Primesc un mesaj de la Facebook, pe telefon, in care mi se trimite un cod pentru resetarea parolei.M-am mirat, insa m-am gandit  ca este cu siguranta o eroare, deoarece nu am solicitat acest lucru, iar parola… o stiu foarte bine.

La scurt timp (in maxim 2 minute) primesc un mesaj pe Facebook de la o prietena, in care mi se precizeaza faptul  ca cineva i-a spart contul, insa totul pare in siguranta. Ii scriu ca in urma cu cateva minute am primit un mesaj,  iar aceasta imi sugereaza  sa ii arat ce mesajul primit de mine, pentru a imi spune daca si la ea s-a intamplat acelasi lucru si pentru a ma indruma ce trebuie sa fac .Am facut print screen la telefon, apoi i-am trimis mesajul.Eram convinsa ca vorbesc cu prietena mea, in acel moment….habar nu aveam ce urma sa se intample.

I-am trimis mesajul si in mai putin de cinci minute nu am mai putut accesa contul meu de Facebook. De ce ?

O anumita persoana a spart un cont de Facebook, a trimis mesaje persoanelor apropiate din lista persoanei cu contul spart, intreband daca au primit mesaj pe telefon  de la Facebook.Urmatorul pas a fost acela de a convinge persoanele sa arate codul.In momentul in care primea codul, hacker-ul schimba atat parola, cat si adresa de mail.

“Spuneti-mi si mie va rog ce se intampla de primesc mesaje cu cod pe telefon ? are careva habar ? A mai patit cineva problema asta ca mn ?:O” – mesajul hackerului. Acesta trimitea mesaje altor persoane in limba romana,  daca ii scriai de pe alt cont de Facebook in romana, el raspundea in engleza.

Nu a fost deloc usor sa imi primesc parola inapoi.Am fost amenintata, insa dupa lungi discutii am primit parola. Urmatorul pas a fost sa ma asigur ca sunt bifate setarile ce tin de securitatea contului de Facebook.Am avut inchis contul pentru cateva zile.

De ce ai vrea sa faci rau unui om despre care nu sti nimic, nu il cunosti ?

In momentul in care am primit inapoi parola contului, am observat ca in lista persoanelor cautate au aparut anumiti oameni pe care nu ii cunosc, nu i-am cautat pe Facebook. Eu nu, cel care a spart contul da ! In plus, au fost trimise mesaje altor fete in numele meu (cerea adrese de mail sau coduri de la Facebook), iar dupa ce se termina conversatia, acesta o stergea, pentru ca eu sa nu vad acest lucru .

Astfel, daca ati primit marti, 27 septembrie vreun mesaj din partea mea ce continea anumite intrebari, videoclipuri, poze, etc.  sa stiti ca nu am fost eu .”

DSC_0045 modified5

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord