Condimentele lichide de la Vegeta – Burgeri acasa

“O data cu vremea frumoasa, reinvie traditia intalnirii cu cei dragi la iarba verde, in curte sau pe terasa. Acum este momentul sa iti suni prietenii, sa alegi cele mai bune bucati de carne si sa incingi cuptorul sau gratarul pentru o distractie pe cinste. O masa reusita inseamna si o friptura suculenta, care isi pastreaza nutrientii, bine patrunsa si aromata. ” Cei de la Buzz Store si Vegeta m-au invitat sa aflu secretele prepararii carnii si m-am decis sa le  impartasesc cu voi.

Daca pana acum ne-am intalnit de fiecare data si am discutat despre diferite produse de make-up si despre diferite tinute, astazi m-am gandit sa va iau cu mine in bucatarie si sa vorbim impreuna despre noile condimente de la Vegeta. Insa, aceste condimente lichide sunt diferite fata de cele deja intalnite de noi in magazine. Diferenta fata de clasicele condimente este datorata faptului ca acestea sunt lichide. Interesant, nu?

Gama de condimente lichide pentru marinat se potriveste foarte mine in cazul in care gatim acasa  sau facem gratar. Marinarea se face in doar 30 de minute. Condimentele nu contin monoglutamat de sodiu, insa contin doar ingrediente naturale. Continutul este potrivit pentru 500 de grame de carne.

Cum utilizam aceste condimente?

  1. Agitam bine inainte de deschidere
  2. Turnam marinada peste carne sau peste.
  3. Lasam 30 de minute sau chiar mai mult, pentru o aroma mai puterica.
  4. Gatim la tigaie, cuptor sau gratar.

Eu am ales sa gatesc piept de pui picant si burgeri. In ceea ce priveste burgerii, iti voi lasa un link catre clipul incarcat pe YouTube. Trebuie sa vezi si tu cat de usor este sa gatim cei mai deliciosi burgeri, acasa.

CLICK AICI pentru video

In randurile urmatoare am de gand sa impartasesc cu tine reteta pentru piept de pui la gratar.

 

 

Pui picant 

Ingrediente: 

-300 ml apa

-200 ml rosii

-3 linguri ulei

-1 plic Vegeta condiment lichid picant pentru marinare (75 grame) ( poti alege si varianta cu usturoi sau varianta universala)

-4 bucati piept de pui dezosat

Timp de preparare : 20minute.

Preparare:

 

  1. Clatim si uscam pieptul de pui. Il asezam intr-o tava, turnam peste el Vegeta condiment lichid picant pentru marinare si lasam pentru marinare, cel putin 30 de minute.
  2. Scoatem carnea din marinada, punem intr-o tigaie cu ulei incins si prajim la foc mediu, pana capata o frumoasa culoare aurie.
  3. Adaugam marinada ramasa, rosiile si apa, dupa care lasam la foc mediu inca 10 minute. Adaugam apa, daca este necesar, pentru a dilua sosul si pentru a il aduce la consistenta dorita.

Servire:

Servim preparatul cald impreuna cu orez la aburi si ciuperci prajite.

Sfat:

Daca preferam un sos mai gros, putem folosi rosii tocate in loc de passata.

Pofta buna !

 

Facebook Comments

You may also like...

15 Responses

  1. Interesanta aceasta reteta cu condimente lichide. Pare destul de sinplu de preparat. Cred ca a iesit o mancare absolut delicioasa!

    • Malecsandra says:

      Da, mai ales ca eu nu ma inteleg atat de bine cu bucataria, mi-a iesit de data asta o mancare buna.

  2. Iasmina says:

    Aș prefera doar orezul și ciupercile, deoarece eu nu consum carne, însă condimentele pot face minuni și în cazul mâncărurilor de post.

  3. DeyutzaBlog says:

    Nu stiu cum se face dar eu de cele mai multe oei nimeresc pe la 12-1 noaptea la articole de genul.Bine ca nu ai si ceva de mancare pe aici ca lesinam…Trebuie sa caut si eu aceste condimente lichide ,numai bine am auzitd e ele

    • Malecsandra says:

      Pai..doar eu sa patesc sa citesc astfel de articole noaptea si sa astept dimineata cu mare nerabdare? Sunt foarte bune, sunt sigura ca o sa iti placa.

  4. Antoaneta says:

    Burgeri de casa pregatesc si eu, dar uite ca la condimente lichide nu ma gandisem. Mersi pentru idee.

  5. Bianca Ionel says:

    Și eu gătesc burgerii acasă, dar nu am încercat încă codumentele Vegeta. Mulțumesc de pont, voi testa data viitoare.

  6. Am primit si eu de la o bloggerita un astfel de pachetel si l-am testat la primul gratar. A dat un gust extraordinar fripturii.

  7. Adriana says:

    Mama foloseste mereu Vegeta. Nu stiam ca poti face si burgeri, ce tare!

  8. Par savuroase. Mie imi place de mor mancarea foarte condimentata, cu multa aroma, deci cred ca mi-ar placea si astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *