Cadoul de Craciun- Noul gust EXTRA-SEC in gama ZAREA Diamond Collection

-Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection-

-Cea mai de succes gamă în segmentul premium-

 

*

ZAREA este liderul pe segmentul de Vinuri Spumante din România. Totodată și unul dintre cei mai importanţi jucători din categoria băuturilor spirtoase. ZAREA a fost desemnat Brandul Românesc al Anului 2018. Compania ZAREA reprezintă expresia tradiției și experienței în vinuri spumante în România. Cu o expertiză de peste 100 de ani, ZAREA este cea mai inovatoare și mai dinamică companie românească din segmentul vinurilor spumante.

În 2018, ZAREA întregeşte gama Diamond Collection cu gustul Extra-Sec, propunând un vin spumant armonios, echilibrat, cu perlaj fin, al cărui nivel de zahăr optim pune în valoare prospeţimea vinului şi îl face plăcut de băut alături de brânzeturi, peşte, fructe de mare şi carne albă. De culoarea aurului alb, ZAREA Diamond Collection Extra Sec este un vin spumant cu caracter floral, cu note delicate de citrice şi piersici, şi un perlaj persistent. Nou lansată, ZAREA Diamond Collection Extra-Sec a fost deja medaliată cu Aur în luna Octombrie la Concursul Internaţional Womens Wine & Spirts Awards 2018 de la Londra.

*

Originile vinului spumant ZAREA fermentat în sticlă, se găsesc la 1912 când Wilhelm Mott înfiinţează o mică fabrică în Calea Grivitei. Nu ştim motivul pentru care Mott a avut un aşa mare succes, însă ştim cu siguranţă că atmosfera ceremonială și cochetă a Micului Paris din perioada interbelică a fost întreținuta cu mult vin spumant. Sloganul “MOTT peste tot” însoţea jucăuş reclamele perioadei, meniurile restaurantelor şi uralele mulţimilor dispuse să petreacă până în zori în compania muzicii bune şi a felurilor savuroase de mâncare. Mott & Fils se înnobilează și îmbracă haine ceremoniale, devenind furnizor principal al Casei Regale din România iar în scurt timp devine brand european datorită Companiei Internaționale Wagon-Lits (operatorul trenului Orient Express).

Începând cu 1934, cu ajutorul vapoarelor de călători ale Societății Navale Române, MOTT ajunge la New York. Mott & Fils și-a trăit una dintre cele mai frumoase perioade între 1912 și 1948 și s-a consolidat sub numele ZAREA în anii următori, rămânând un simbol al tradiției, calității și spiritului românesc autentic.

*

O vizită la pivniţele ZAREA, parte a fostelor forturi de apărare ale Bucureştiului a căror construcţie a fost începută la sfârşitul secolului IX de către Carol I, poate lămuri orice întrebare legată de modul în care s-a născut vinul spumant ZAREA Diamond Collection. Fermentarea vinului spumant în sticlă este un proces de durată ce presupune multă atenţie şi mult “suflet”. Este o muncă de aproape un an, în care spumantul devine desăvârşit.

*

Mai întâi vinul este ales cu grijă, apoi i se adaugă drojdii nobile selecţionate şi este lăsat la fermentat în sticle timp de 10 luni sub zidurile groase acoperite de mucegai ale cramei, la temperaturi constante de 150 C. Apoi sticlele sunt aşezate înclinate sub un anumit unghi, cu dopul în jos, pe pupitre speciale. Aşa începe etapa de remuiaj. În fiecare zi, timp de o lună şi jumătate, sticlele sunt luate la mână, bucată cu bucată, scuturate şi întoarse o optime de cerc. Astfel că drojdiile rămase în urmă fermentării să poată fi colectate în dopul provizoriu, iar lichidul să rămână limpede, pur. Drojdiile adunate în dop sunt eliminate printr-un proces numit degorjare. Cu această ocazie o parte din lichid se pierde şi sticlele sunt completate cu aşa-numita “licoare de expediţie”, un sirop de zahăr în funcţie de care spumantul ajunge să fie clasificat (brut, extra-sec, sec şi demi-sec). Spumantul dopuit, apoi etichetat, ajunge pe raftul magazinului… şi în cele din urmă în paharele noastre.

Pentru a da savoare momentelor speciale din viața noastră, a fost creat Zarea Diamond Collection. Un vin spumant fabricat după metoda tradițională, cea de fermentare în sticlă. Vinul, ales cu grijă, se pune la fermentat în sticle, în pivnițe cu temperaturi atent monitorizate, timp de 10 luni. Pentru acest proces, este nevoie e o anumită atmosferă, temperatură și umiditate. După ce fermentarea a fost desăvârșită, trebuie separate drojdiile din sticlă. Pentru aceasta, sticlele sunt așezate înclinate sub un anumit unghi, cu dopul în jos, pe stative speciale numite pupitre. Operația durează între 30 și 45 zileși constă în agitarea manuală a sticlelor. Astfel, întreaga cantitate de drojdii se adună într-un depozit compact în dopul sticlei.

*

După ce drojdiile s-au adunat complet, în dop, se trece la procesul de eliminare- numit drojdare. Degorjarea se face prin mai multe metode. Compania Zarea a ales-o pe cea mai modernă dintre ele, cea în care se îngheață depozitul de drojdie. Astfel se înlătură pericolul rămânerii unui rest de drojdii în lichid. Spumantul astfel obținut este complet lipsit de zahăr. Însă, pentru a-i da un gust nobil, vinului brut natur i se adaugă licoare de expediție, până la un conținut de zahăr potrivit. După obținerea spumantului, sticlele se dopuiesc și se etichetează, apoi își așteaptă drumul către consumatori.

*

Pentru cine nu ştia deja, doar 20% din producţia mondială de spumante este obţinută prin tehnologia de fermentare în sticlă. În România, 6 sticle din 100 sunt produse prin această metodă. Lansată în 2006, ZAREA Diamond Collection este cea mai de succes gamă de vinuri spumante fermentate prin Metoda Tradiţională. Astfel, rămâne încă de atunci cel mai vândut spumant din segmentul premium.

Bradul este împodobit? Casa este decorată pentru sărbători? Este cea mai frumoasă perioadă din an, perioadă în care ne dorim să petrecem cât mai mult timp alături de cei dragi. Ne dorim să surprindem persoanele de lângă noi într-un mod cât mai plăcut. Nu de puține ori în perioada sărbătorilor mi-am pus întrebarea „Eu ce cadou aleg pentru cei dragi?” Zeci de idei îmi veneau în minte, însă nesiguranța că acele produse vor fi perfecte își făcea simțită prezența. După toate informațiile aflate și precizate mai sus, sunt sigură că acest vin spumant este ideea potrivită pentru cei dragi. Nu e așa?

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Pentru a trimite acest comentariu, este necesar să bifați ”Sunt de acord”.

*

Sunt de acord

*